joi, 28 februarie 2013

Stalpi cu traversa (model vechi)

Pentru cei familiarizati cu gama de stalpi catenare propusa de mine, acest model de traversa poate parea surprinzator. Totusi, avand in vedere cat de raspanditi sunt inca stalpii de catenare model vechi, cred ca ar fi pacat ca modelistii interesati sa nu dispuna de o reproducere de calitate a modelelor de traversa.
Si cand vorbesc despre o reproducere de calitate, ma refer fara falsa modestie chiar la kitul pe care vi-l propun. Iata cum arata:
Kitul K1306 se compune din: doua sisteme de prindere pe stalp, doua semitraverse de 108,6 mm lungime si 3 console suspendate de traversa. Kitul permite traversarea a 3 linii, distanta dintre stalpii de sustinere fiind reglabila in limitele a 204,8...214,4 mm. Modalitatea de reglaj aleasa este reprodusa perfect dupa modelul real si se compune din benzi gaurite si pivot de ancorare.
Consolele suspendate sunt si ele atent reproduse atat dimensional (sunt mai lungi decat modelul "nou") dar si ca modalitate de fixare pe traversa, prin intermediul a 4 carlige.
Un stalp catenare model "vechi" ar trebui sa aiba in varf un diametru de 3,85 mm (dimensiune la scara 1/87). Din acest motiv, prinderile livrate in kit se pot adapta pentru diametre de 3,8...4 mm. Stalpii de sustinere nu sunt livrati in kit, dar se pot usor fabrica din baghete de lemn sau plastic. Ceva mai greu, se pot fabrica si din teava sau tija metalica. Kitul este fabricat din alama fotodecupata de 0,3 mm grosime, tije de nichel-argint de 0,6 mm diametru, tije alama de 0,15 si 0,3 mm diametru si izolatori plastic.

Si acest tip de kit il propun la un pret fix, indiferent de ce model de console alegeti (lungi sau scurte).
Pretul pentru kitul gata montat si vopsit este:
K1306: kit traversa peste 3 linii model vechi (orice tip de console): 16 eur

Acest model este deocamdata singular, dar in functie de cerintele dvs. ar putea sa se dezvolte intr-o serie mai completa. Va invit sa-mi spuneti parerea dvs.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu